Értékálló

A legbiztosabb megtakarítás

Pontos

Mindíg időben szállítunk

Megbízhatóság

Több mint tíz éve a piacon

Már kis összeggel is

Rendszeres megtakarítási formában is

Garancia

NEBIH engedéllyel dolgozunk

4 hasznos tipp az aranybefektetéshez

 

Az, hogy a nemesfémek biztonságot jelentenek, nem jelenti azt, hogy „mind arany, ami fénylik”. Saját helyzetünk megkönnyítése érdekében, nemesfém portfoliónk összeállításakor figyelembe kell vennünk néhány (4) fontos dolgot:

 

  1. 1. Gondosan válasszuk ki a gyártót. Célszerű nemzetközileg elismert gyártótól - LBMA által akkreditált, Good Delivery listás pénzverdéktől - a tőzsdéken is jegyzett nemesfémtömböket választani, így nem lesz gondunk, ha bármikor pénzzé kívánjuk tenni ezeket. Az átváltási diszkont is jóval kisebb a fenti gyártók esetében. Érmék esetében a széles körben ismert befektetési érmék közül válasszunk. A helyzet ebből a szempontból szerencsés, mert a nemesfémpiac nagyon zárt, az előállításban kevés résztvevő cég található, és a termékek szigorúan ellenőrzöttek, a hamisítás esélye ezért nullára csökken.
  2. 2. Megfelelő címletekben vásároljunk. Tény, hogy az arany és az ezüst tömbök esetében is a nagyobb kiszerelésűek olcsóbbak. Gondoljunk azonban arra, hogy életvitelünk mekkora pénzösszegek felszabadítására kényszerít minket általában. Ha ez 2-300.000 Ft, akkor célszerű egyunciás arany tömböket vagy érméket vásárolni. Ha életmódunk, vagy üzleti tevékenységünk megköveteli, hogy egyszerre 1-2 millió Ft-ot szabadítsunk fel, akkor nyugodtan vásároljunk negyed kilós aranytömböket, és így tovább.
  3. 3. Legyen változatos az összeállítás. Legyen benne arany és ezüst is, hiszen az ezüst fajlagosan kisebb értéket képvisel, ezért szükség esetén kisebb címletekben jobban felhasználható. Célszerű, ha tömböket és érméket is beszerzünk.

4. Figyeljünk az árfolyamra! A nemesfém tömbök és érmék árát mindig az aktuális világpiaci árhoz viszonyítva határozzák meg. Kövessük figyelemmel a gazdaság alakulását. Ennek ellenére nehéz megmondani, melyik időpont az ideális a vásárlásra. Az árfolyamváltozások kivédéséhez legjobb módszer, ha rendszeres időközönként, például, havonta vásárolunk, így akármerre mozog is az árfolyam, a folyamatos beszerzéssel kiegyenlítjük az ingadozást.

5. Bónusz tipp: fontos, hogy megbízható és hozzáértő kereskedőtől vásároljunk. De ezügyben már jó helyen jár itt az arany-tartalek.com oldalán. :) Cégünk szakértelme, nemzetközi szinten elismert termékei, versenyképes árai garanciát nyújtanak Önnek az igényes nemesfém beszerzésre.