Értékálló

A legbiztosabb megtakarítás

Pontos

Mindíg időben szállítunk

Megbízhatóság

Több mint tíz éve a piacon

Már kis összeggel is

Rendszeres megtakarítási formában is

Garancia

NEBIH engedéllyel dolgozunk

Az arany felhasználása, befektetési arany, aranypénz

 

Az arany tulajdonságai

Egyrészt az arany egy kémiai elem, a periódusos rendszerben a 79. Egy kémiailag közömbös és könnyen alakítható anyag. Nem lép reakcióba más anyagokkal vagy vegyületekkel, nem korrodálódik, nem képződik rajta bevonat, a legerősebb savak sem oldják. Az arany örök.

 

Az arany felhasználása

Legfőbb felhasználási területe az ékszerészet és a pénz. A leginkább elterjedt mértékegység, amelyet az arany tömegének mérésére használnak: az uncia és a gramm. 5000 éve tölti be az értékmérő szerepét, és hogy vásárló ereje mit sem csökkent ez idő alatt, azt a következő példa mutatja: 2000 éve egy uncia aranyból egy pompás férfi ruházatot lehetett vásárolni. Manapság 1 uncia arany elegendő egy gyapjúöltöny, ing, nyakkendő, cipő megvásárlására.

 

Az arany ugyanakkor a félelem „mércéjévé” is vált az évek során. Ha ugyanis a gazdaság rosszra fordult, az emberek automatikusan az arany felé fordultak, nagy készleteket halmoztak fel, növelték az arany iránti keresletet, ezért az arany ára ilyenkor mindig emelkedik. Az arany figyelemreméltóan hatékonyan képes megőrizni a pénz értékét inflációban és deflációs helyzetben egyaránt.

 

Az arany értékőrző instrumentum

A helyes gondolkodásmód az arany birtoklásáról, ha egyfajta biztosításként kezeljük. Bár az arany ára nem, de vásárlóereje láthatóan független a gazdaság helyzetétől. A nemzeti papírpénz folyamatosan egyre nagyobb és nagyobb címletekben kerül kibocsátásra, értékük előbb-utóbb teljesen el fog tűnni. Az utóbbi 100 évben nem volt olyan ország, ahol a nemzeti valuták ne omlottak volna össze legalább egyszer. Azok az emberek, akik akkor is aranyban biztosították pénzüket, könnyedén kijöttek a nehéz helyzetből. Sajnos sokan voltak olyanok is, akik nem gondoltak erre, ők teljesen csődbe mentek, és életük nagyon megnehezült.

 

Érdemes tehát az aranyra, mint értékőrző biztosításra gondolni! Hosszú távra éri meg befektetni, a rövidtávú nyerészkedésre a fizikai arany nem alkalmas. Az egyszeri nagymennyiségű aranyvásárlások helyett kifizetődőbb folyamatosan és rendszeresen kisebb mennyiséget vásárolni. Az eladhatósága miatt pedig nem kell aggódni, mert a Föld minden részén, a nap 24 órájában kereskednek arannyal.

 

Összegezve:

1. az arany egy BIZTOSÍTÁS, pénzünk valódi értékét, vásárló erejét biztosítjuk vele,

2. az arany véd az infláció és a defláció ellen,

3. mindenkinek vagyona 5-10%-át nemesfémben kellene tartania!