Értékálló

A legbiztosabb megtakarítás

Pontos

Mindíg időben szállítunk

Megbízhatóság

Több mint tíz éve a piacon

Már kis összeggel is

Rendszeres megtakarítási formában is

Garancia

NEBIH engedéllyel dolgozunk

Az ezüst tulajdonságai, befektetési ezüst, ezüstpénz

 

Az ezüst tulajdonságai

Az ezüst egy kémiai elem,  rendszáma 47. Az aranyhoz hasonló tulajdonságokkal bír: viszonylag közömbös és jól alakítható. Kitűnően vezeti az elektromos áramot és a hőt. Azonban az arannyal ellentétben bevonat képződhet rajta. Az ezüstöt egyszerűen és hatékonyan szappannal és melegvízzel tisztíthatjuk. Ezután száraz ronggyal áttöröljük, nincs szükség speciális fémtisztító szerekre.

 

Az ezüst felhasználása

Az ezüst felhasználási területeit tekintve, ipari fémként és nemesfémként is egyaránt elterjedt. Az iparban számos területen felhasználható kiváló hő- és elektromos vezetőként. A digitális korszak beköszönte előtt a fényképészetben is rengeteg ezüstöt használtak. Az ezüstnek baktériumölő hatása is van, ezért vízszűrőkben is alkalmazzák.

 

Ezüstpénz

Nemesfémként a pénzképzésben olyan széleskörűen használják, mint semmi más nemesfémet. A New-Yorki árutőzsdén (COMEX) hatalmas mennyiségben kereskednek vele, az árfolyam változására spekulálva. A COMEX-en kialakult ár nagyban eltér a kis mennyiségben vásárolt fizikai ezüst érmék vagy tömbök árfolyamától. E kis volumenű tranzakciók akár az aktuális COMEX ár dupláján is végbemehetnek.

 

Minden, amit elmondtunk a fizikai arany birtoklásával kapcsolatban, igaz az ezüstre is. Az ezüst egy biztosítás. A kispénzű embereknek az ezüstöt kell elsődleges megtakarítási formának tekinteni! Fajlagos értéke miatt az ezüst a mindennapok pénze, amelynek címletei megfelelőek a hétköznapi költésekre. Erre az unciás érmék vagy a negyedkilós tömbök a legmegfelelőbbek. Az optimális arány az lenne, ha a mindenkori nemesfémkészleteink 30-40%-át ezüst tenné ki.